Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πιάσανε 3 μαθητές λυκείου της Greek Hacking Scene ~ Υπέγραφαν ως Anonymous


Σύλληψη του ενός για... "ψηφιακό βανδαλισμό", στη δικογραφία οι δύο ανήλικοι.

Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται σύμφωνα με την Eλληνική Αστυνομία πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση στις 2 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
 την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.
Κατά τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την παράνομη διείσδυση στον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα ατόμων με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H .S.).

Συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, μέλος της ομάδας, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα (2.2.2012).

Την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του Υπουργείου, είχε αναλάβει ομάδα νεαρών CRACKER, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOYS.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς ημεδαπούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιασθεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».

Οι εν λόγω CRACKER, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών ημεδαπών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν:

(12) σκληροί δίσκοι Η/Υ

(3) φορητοί υπολογιστές.

Διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).

Οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den nomizw na isxuei kati tetoio.ean itan alhtheia olo to parapanw keimeno tha eixe e3ixnuastei olh h upothesh

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

ne me jeroy toso mykry na einai hacker hahaha

Δημοσίευση σχολίου