Eνα smartphone από μπαμπού, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις συσκευές που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, σχεδίασε ο βρετανός φοιτητής Κίρον-Σκοτ Γουντχάους, από το Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ.
Η πρωτότυπη και παράλληλα οικολογική ιδέα, γεννήθηκε στον 23χρονο νέο όταν ο ίδιος διαπίστωσε...
την έλλειψη φαντασίας στα σχέδια των κινητών τηλεφώνων της αγοράς. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια συσκευή φτιαγμένη από μπαμπού.
Οικολογικό και «έξυπνο»
Η συσκευή Android ADzero, όπως ονομάζεται, είναι κατασκευασμένη από ειδικά επεξεργασμένο οργανικό μπαμπού ηλικίας τεσσάρων ετών, για τη διασφάλιση της αντοχής της. Η κομψή συσκευή, μάλιστα, είναι αρκετά λεπτότερη από ένα iPhone.
Το «πράσινο» κινητό είναι εξοπλισμένο – μεταξύ άλλων - με την καινοτόμο τεχνολογία «ring flash», η οποία κάνει ό,τι ακριβώς μαρτυρεί η ονομασία της: πρόκειται για έναν δακτύλιο φωτογραφικού φλας που περιβάλλει το «ματάκι» της κάμερας και εξασφαλίζει ομοιόμορφο φωτισμό αλλά και περιορισμό των σκιών κατά τη λήψη φωτογραφιών.
Το ADzero διαθέτει την τεχνολογία «ring flash»
Στην αγορά εντός του 2012
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ADzero, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά ήδη μέσα στο 2012.
«Το μπαμπού μπορεί να μοιάζει με περίεργο υλικό για smartphone, στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό και ανθεκτικό υλικό με μοναδική ποιότητα για την συγκεκριμένη χρήση» εξηγεί ο Γούντχαους.
«Η όλη εμπειρία ήταν απίστευτη και τελείως αναπάντεχη. Ανυπομονώ πραγματικά να καμαρώσω το κινητό μου στα καταστήματα εντός του έτους» καταλήγει ο ενθουσιώδης νέος.
Το Διαδίκτυο αναδεικνύει τα «διαμάντια»
Όπως αποκάλυψε ο Γούντχαους, αρχικά είχε σχεδιάσει το συγκεκριμένο κινητό για την κινεζική αγορά. Κατά την παρουσίασή του «ξύλινου» κινητού του όμως στην περσινή Εβδομάδα Σχεδίου του Λονδίνου (London Design Week), ο φοιτητής παρατήρησε το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού προς μια τέτοια συσκευή. Έτσι, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη δουλειά του μέσω Διαδικτύου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επαφή της εταιρείας Adzero με τον νεαρό σχεδιαστή και την τελική συμφωνία για την διάθεση της συσκευής στη Βρετανία, σε πρώτη φάση.
«Χάρη στο Διαδίκτυο υπάρχει πλέον μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική “σφαίρα” σχεδιαστών, γεγονός που επιτρέπει στους πραγματικά ταλαντούχους ανθρώπους να ξεχωρίζουν και να τραβούν ευκολότερα την προσοχή των επιχειρήσεων» σχολιάζει ο καθηγητής και επικεφαλής των προγραμμάτων εφαρμοσμένης μηχανικής και σχεδιασμού προϊόντων του πανεπιστημίου, δρ Aντι Μπάρντιλ.
tovima.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου