Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βοήθησέ με να ψηφίσω


Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.


Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε πολλές χώρες που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να διαπιστώσει το βαθμό συμφωνίας και διαφωνίας του με όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές. Ο πολίτης απαντά σε 30 ερωτήσεις που αποτυπώνουν τα θέματα της εκλογικής αναμέτρησης και οι απαντήσεις του συγκρίνονται με τις απαντήσεις των κομμάτων. Οι απαντήσεις των κομμάτων έχουν προκαθοριστεί μετά από μελέτη των επίσημων κειμένων τους και απαντήσεις ειδικών επιστημόνων για αυτές. Ζητήθηκε επίσης από τα κόμματα να απαντήσουν στις ερωτήσεις αυτές ώστε να συνεκτιμηθεί η θέση τους.

Με τη συμβολή της εταιρείας tothepoint πρόκειται να διεξαχθεί μια πανελλαδική δειγματοληπτική έρευνα ώστε να συγκριθούν οι απαντήσεις όσων χρησιμοποιήσουν το helpmevote με το σύνολο των πολιτών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τον ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να συγκρίνει τις θέσεις του και τις θέσεις των κομμάτων με τις θέσεις του συνόλου των πολιτών όπως αυτές θα έχουν καταγραφεί.

Το helpmevote προσβάσιμο στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.helpmevote.gr/ είναι μια ερευνητική πρωτοβουλία ανεξάρτητη από κόμματα, υποψηφίους ή μέσα ενημέρωσης που φιλοδοξεί να βοηθήσει και όχι να κατευθύνει. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.



Μάθε που ψηφίζεις

Δείτε σε ποιό εκλογικό τμήμα θα ψηφίσετε στις εκλογές κατ’ ευθείαν από τον υπολογιστή σας, συμπληρώνοντας απλά τα στοιχεία σας στα απαραίτητα πεδία.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ του Υπουργείου Εσωτερικών .


Τη νύχτα των εκλογών, η εγκυρότερη ενημέρωση από... http://ekloges.ypes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου