Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πώς οι ΗΠΑ μεθόδευσαν την πτώση Καραμανλή και την άνοδο Παπανδρέου


Με τη βοήθεια "ελληνικών" εφημερίδων φυσικά, που παρουσίαζαν τον Γ. Παπανδρέου, σαν τον συνδυασμό Αινστάιν, Γκάντι, Μ.Αλεξάνδρου, Μαρξ, Γκλαμπρέηθ και Νίκου Γκάλη.

Με ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική, αντίθετες με μια πολιτική που πραγματικά θα ωφελούσε τη χώρα μας, και με «απειλές» εκ των γειτονικών χωρών, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μεθόδευε επι δύο χρόνια εξ ονόματος των Αμερικανών...
 την πτώση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή.


Μέσα από μια καλά οργανωμένη τακτική παρεμβάσεων στην πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σπέκχαρντ προετοίμαζε το έδαφος για την«αποκαθήλωση» του κ. Καραμανλή και την «επική», καθώς φάνηκε προεκλογικά το 2009, άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι μεθοδεύσεις του κ. Σπέκχαρντ προκύπτουν και... επισήμως από σωρεία απορρήτων τηλεγραφημάτων του πρώην πρέσβη προς την Ουάσιγκτον που είδαν το φως της δημοσιότητα και φιλοξενούνται σήμερα στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με ένα από τα πιο ενδεικτικά των Αμερικανικών βλέψεων τηλέγραφήματα του κ. Σπέκχαρντ, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι αγωνιούσαν ιδαιτέρως για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009. «Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές» σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμά του προς την Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον SouthStream, που τόσο «έκαιγε» τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά ζούσε με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης που επιθυμούσε ο κ. Καραμανλής, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI.

Βασικός στόχος των ΗΠΑ στην Ελλάδαδεν ήταν άλλος παρά να εγκαταλείψει η κυβέρνηση Καραμανλή τα κοινά ενεργειακά της σχέδια με τη Ρωσία.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν πλήθος απόρρητων σημειωμάτων της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία αποδεικνύουν με λεπτομέρειες το πώς εργάστηκαν οι Αμερικανοί για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σε ορισμένα τηλεγραφήματα μάλιστα γίνεται ευθέως λόγος για «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν Έλληνες αξιωματούχοι από Αμερικανούς συναδέλφους τους και την εκδήλωση «αντίμετρων» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αμερικανικών πιέσεων προς τη χώρα μας.

Και όλα αυτά, προκειμένου να πειστεί η τότε ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στοΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008 και να κόψει τον επιτέλους τον ομφάλιο λώρο του επιχειρείν με την Ρωσία...!
 
 
taxalia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου