Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ~ Ούτε σε πόλεμο τόσα θύματα...


Δολοφονία με μαχαίρι ενός 49χρονου Έλληνα στην Ματαράγκα της Αιτωλοακαρνανίας. Ο 43χρονος Αλβανός δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος, με πολλαπλά τραύματα από ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο συλληφθείς είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων στη εδαφική επικράτεια των χωρών της συνθήκης Σένγκεν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Έλληνας πήγε στην αγροικία του αλλοδαπού στην περιοχή Αλώνια του δημοτικού διαμερίσματος Ματαράγκα για να...
 ξεκαθαρίσει την χρηματική οφειλή που υπήρχε μεταξύ τους. Οι δυο άνδρες άρχισαν αμέσως να λογομαχούν και αμέσως ήρθαν στα χέρια. Ξαφνικά, ο 49χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι γείτονες που έτρεξαν τον βρήκαν αιμόφυρτο στο έδαφος με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη!

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον δράστη, που τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει τη σύλληψη. Αρκετή ώρα αργότερα, βρέθηκε κρυμμένος στα χωράφια της περιοχής και συνελήφθη.

Όμως, έφερε και αυτός σοβαρά τραύματα από χτυπήματα που δέχθηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από τον 49χρονο και χρησιμοποίησε το μαχαίρι στην προσπάθεια του να αμυνθεί. Ο αλλοδαπός δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Μεσολογγίου όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.


Αλλοδαποί ληστές άφησαν ζευγάρι δεμένο επί τέσσερις ημέρες!


Άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους διέτρεξαν οι δυο μοναδικοί κάτοικοι του χωριού Εξοχή στο Ξυλόκαστρο, όταν δέχτηκαν την «επίσκεψη» ληστών μέσα στο σπίτι τους! Οι αλλοδαποί κακοποιοί έδεσαν και φίμωσαν το ζευγάρι εγκαταλείποντάς το χωρίς τροφή και νερό επί τέσσερα μερόνυχτα!

Προφανώς οι δράστες γνώριζαν ότι το σπίτι του ζεύγους ήταν το μοναδικό κατοικημένο στο εγκαταλελειμμένο χωριό και αποτελούσαν το μοναδικό εμπόδιο στα σχέδιά τους να ρημάξουν τα σπίτια της περιοχής! Έτσι, τους αιφνιδίασαν και, αφού τους έδεσαν χειροπόδαρα, άρπαξαν ό,τι θεώρησαν αξίας από το σπίτι τους και το αυτοκίνητό τους με το οποίο διέφυγαν ανενόχλητοι!

Ο γιος των θυμάτων, που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους γονείς του χωρίς να τα καταφέρει, δεν υποψιάστηκε ότι τους είχε συμβεί κάτι κακό! Έτσι, πέρασαν τέσσερα 24ωρα ώσπου να καταφέρει να λυθεί ο πατέρας του και να τον ειδοποιήσει! Στο χωριό έφτασαν και αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν πόσα σπίτια χτύπησε η συμμορία των ληστών και να βρουν τους ιδιοκτήτες τους για να καταγράψουν τι έχει κλαπεί.


Αθίγγανοι και αλλοδαποί λήστευαν ανυποψίαστες γυναίκες

Ευάλωτα θύματα αποδεικνύονται οι γυναίκες κάθε ηλικίας, που αποτελούν προσφιλή θύματα κλοπής. Οι τσιγγάνες «μακρυχέρες» τις χτυπούν ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ενώ οι αλλοδαποί πορτοφολάδες προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον συνωστισμό.

Στην περιοχή Κομπότι της Άρτας, μια συμμορία τριών γυναικών χτύπησε την πόρτα μιας 84χρονης γυναίκας, τάχα για να της δείξουν λευκά είδη που είχαν προς πώληση. Όσο η γριούλα κοίταζε το εμπόρευμα, όμως, έβαλαν «χέρι» σε ένα συρτάρι της κρεβατοκάμαράς της από το οποίο άρπαξαν 200 ευρώ!

Μόλις έφυγαν οι «πωλήτριες», η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι την είχαν κλέψει και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι τρεις τσιγγάνες ηλικίας 30, 31 και 43 χρόνων συνελήφθησαν σε μικρή απόσταση από αστυνομικούς του τμήματος Περιφέρειας και πάνω τους βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα που επιστράφηκαν στην 84χρονη. Οι τρεις γυναίκες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Μέσα στα λεωφορεία των Ιωαννίνων χτυπούσε χωρίς να τον αντιληφθούν τα θύματά του ένας 25χρονος Αφγανός, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος όταν άρπαξε 70 ευρώ από την τσάντα μιας 20χρονης επιβάτιδας. Η κοπέλα τον αντιλήφθηκε και ο αλλοδαπός που βρίσκεται παράνομα στη χώρα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 
Ξαναχτύπησε η συμμορία με τα καλάσνικοφ! ~ Είχαν & χειροβομβίδες!!
 
Τρεις αλλοδαποί με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες εισέβαλαν σε δύο σπίτια στη Γλυφάδα, απείλησαν τους ενοίκους και ξάφρισαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν μπροστά τους!

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για την ίδια συμμορία που την Κυριακή "χτύπησε" σε σπίτια στην Κηφισιά.

Οι τρεις ξένοι κουκουλοφόροι, μπήκαν στις πέντε παρά είκοσι τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Απείλησαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη χειροβομβίδα που κρατούσαν και σημάδευαν τα έντρομα μέλη της οικογένειας με ένα καλάσνικοφ. Κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να αδειάσουν το διαμέρισμα από χρυσαφικά και ηλεκτρικά είδη και διέφυγαν ανενόχλητοι.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, οι τρεις αλλοδαποί συνέχισαν την παράνομη δράση τους εισβάλοντας σε ένα διαμέρισμα και πάλι στη Γλυφάδα.

Με την απειλή του καλάσνικοφ και κραδαίνοντας τη χειροβομβίδα ακινητοποίησαν τη νεαρή γυναίκα που δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει και "άδειασαν" το σπίτι της.

Παρά τις έρευνες της αστυνομίας οι τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί παραμένουν ασύλληπτοι.



Σα να μην έφταναν όλα αυτά, πληρώνουμε και πρόστιμα στους εγκληματίες λαθρομετανάστες!

Επικρίνοντας το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει ανώτατο όριο κράτησης για αλλοδαπούς που πρόκειται να απελαθούν, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με απόφασή του, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, στην περίπτωση του Ιρακινού υπηκόου Καρίμ Μαθλούμ, ο οποίος ενόψει της απέλασής του από τη χώρα παρέμεινε για δύο χρόνια και τρεις μήνες υπό κράτηση.


Ο Καρίμ είχε καταδικασθεί από τα ελληνικά δικαστήρια σε φυλάκιση 15 ετών και 6 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση, εξέτισε τα 2/3 της ποινής του αλλά παρέμεινε, για περίπου δυόμισι χρόνια ακόμη υπό κράτηση, μέχρις ότου απελαθεί από την Ελλάδα, με βάση διάταγμα που εκδόθηκε από τα δικαστήρια.
Προσέφυγε σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, διαμαρτυρόμενος για το παράνομο της υπερβολικά μεγάλης κράτησής του, αλλά όλες του οι προσφυγές απορρίφθηκαν. Γι' αυτό, στις 27 Απριλίου 2007, κατέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σήμερα τον δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα και υποχρεώνοντάς την να του καταβάλει 16.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.

Δηλαδή ο επικίνδυνος κακοποιός έφαγε φυλακή 15μιση χρόνια, έκατσε 10 κι επειδή δεν τον βγάλανε στα 10 αλλά στα 12μιση, μας ρίξανε πρόστιμο! Αζάϊλουμ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου