Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στο πιο ήσυχο μέρος του κόσμου, ο άνθρωπος αντέχει μόνο 45 λεπτά +Βίντεο


Όσοι έχουν βαρεθεί την ένταση και τη βαβούρα της πόλης, ένα είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν. Μπορεί να βρίσκεται σε άλλη Ήπειρο αλλά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς καθώς θεωρείται το πιο καλά ηχομονωμένο μέρος του κόσμου.

Η Orfield Laboratories στη νότια Minneapolis των ΗΠΑ, κατασκεύασε ένα θάλαμο, ο οποίος απορροφάει το 99,9% των ήχων. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος έχει καταφέρει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες από το 2004, με τον τίτλο του πιο ήσυχου μέρους του πλανήτη.


Ένα ιδιαίτερο και παράλληλα αλλόκοτο χαρακτηριστικό του χώρου είναι πως κανένας άνθρωπος δεν μπόρεσε να αντέξει εκεί μέσα πάνω από 45 λεπτά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η απόλυτη ησυχία προκαλεί παραισθήσεις κι έτσι οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση της δυσφορίας μέσα στο δω Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Steven Orfield, αναφέρει: «Όταν επικρατεί ησυχία τα αυτιά προσαρμόζονται. Όσο πιο ήσυχο το δωμάτιο τόσο περισσότερα ακούς. Θα ακούς την καρδιά σου να χτυπά, τους πνεύμονές σου, το στομάχι σου. Στον αντιηχητικό θάλαμο γίνεσαι ο ήχος».

Σημειώνεται πως διάφοροι κατασκευαστές συνεργάζονται με την εταιρεία ώστε να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους. Η Harley Davinson χρησιμοποιεί το χώρο για να καταφέρει μείωση του θορύβου των μηχανών της χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο χαρακτηριστικός ήχος των δίκυκλων οχημάτων Η Harley Davinson χρησιμοποιεί το χώρο για να καταφέρει μείωση του θορύβου των μηχανών της χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο χαρακτηριστικός ήχος των δίκυκλων οχημάτων.





Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου