Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο είναι οι...


...Αμερικανοί. -Δείτε παρακάτω το top 10.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εταιρείες LivingSocial και Mandala Research σε δείγμα 5.600 ερωτώμενων σε 5 χώρες (4.000 από τους οποίους ήταν Αμερικανοί), οι τελευταίοι θεωρούνται οι χειρότεροι τουρίστες. Οι υπόλοιπες χώρες, στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, ήταν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέος Κόσμος" η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι τέσσερις στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν κλέψει...
 κάτι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους - ως επί το πλείστον πετσέτες (28%) και μπουρνούζια (8%). Άλλα «δημοφιλή» προς κλοπή αντικείμενα είναι μαξιλάρια, τηλεχειριστήρια, σεντόνια και η Βίβλος (!).

Οι πιο συχνές καταστροφές που μπορεί να συμβούν σε διακοπές είναι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερωτώμενους, η απώλεια αποσκευών από αεροπορικές εταιρείες (21%), κακές καιρικές συνθήκες (21%) και να χαθεί κάποιος στο εξωτερικό (16%).

Οι Αμερικανοί δεν είναι οι μόνοι που θεωρούν τους συμπατριώτες τους ως τους χειρότερους τουρίστες. Οι Αυστραλοί και οι Καναδοί τοποθετούν και αυτοί τις ΗΠΑ στο Νο1 των χειρότερων τουριστών.

Παραδόξως, οι Αμερικανοί κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό, σε αντίθεση με το στερεότυπο που υπάρχει ότι δεν ταξιδεύουν εκτός ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη SocialLiving, το 78% των Αμερικανών έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον μία ξένη χώρα, το 61% έχουν επισκεφθεί πολλές χώρες και το 36% έχουν ταξιδέψει σε τέσσερις ή περισσότερους ξένους προορισμούς.


Αναλυτικότερα, οι χειρότεροι τουρίστες είναι:

1. ΗΠΑ 20%

2. Κίνα 15%

3. Γαλλία 14%

4. Ιαπωνία 12%

5. Ρωσία 11%

6. Κορέα 9%

7. Ινδία 9%

8. Γερμανία 8%

9. Ισπανία 7%

10. Βρετανία 5%.


Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου