Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκρηκτική άνοδος της ανασφάλιστης εργασίας




Αύξηση της ανασφάλιστης - «μαύρης» εργασίας στο 30,8% (από 23,2%) για τους Ελληνες και στο 45,9% (από 38,2%) στους λαθρομετανάστες δείχνουν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν...
 στο 1% των επιχειρήσεων της χώρας και ανακοίνωσε χθες ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης, σε σύνολο 17.583 απασχολούμενων οι 6.166 ήταν ανασφάλιστοι.


Οι 2.267 ήταν αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 45,9% σε σχέση με τον αριθμό των απασχολούμενων αλλοδαπών στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν έναντι 38,2% που είχαν εντοπιστεί στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Οι 3.899 ήταν Ελληνες, ποσοστό 30,8% των 12.641 ημεδαπών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, έναντι 23,2% πέρυσι.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ εσοδων << Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων μισθωτών από την ανασφάλιστη εργασία «αγγίζουν» τα 9 δισ. ευρώ. Οι απώλειες αυξάνονται αν συνυπολογιστούν η επικράτηση των ευέλικτων συμβάσεων (το 50,1% των προσλήψεων στο τρίμηνο ήταν με μερική και εκ περιτροπής εργασία) και οι μειώσεις μισθών κατά 22%, κατά μέσο όρο, την ίδια περίοδο όπως έγραψε χθες η «Η».


Ρεκόρ σε 13 κλάδους

Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια - ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφαλείας (security) και επιχειρήσεις φασόν.

imerisia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου