Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ρατσισμός & κρατική τρομοκρατία στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου


Ρατσιστικές διακρίσεις, επιλεκτική αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου με χαρακτήρα εθνοκάθαρσης και κρατική τρομοκρατία εις βάρος τους, καταγγέλλουν οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Χειμμάρας, με ανακοίνωση της «Ένωσης Χειμμαριωτών» .

•Για αστυνομικούς που βιαιπράγησαν με τη χρήση όπλων(!) εναντίον Ελλήνων σε καφενείο ομογενούς κάνει λόγο η ανακοίνωσή τους.

Κατηγορώντας και τον...
 Δήμαρχο Χειμμάρας για ανοχή, οι Βορειοηπειρώτες καλούν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μαζέψει τους κυβερνητικούς του εταίρους και ζητούν από την Ελληνική πολιτεία να λάβει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος και «να μην υπερθεματίζει απρόσκοπτα για την ενσωμάτωση της Αλβανίας στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όσο συνεχίζουν οι βάναυσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών», αναφέρουν οι Χειμμαριώτες.



Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Λίγες μόλις μέρες πριν από την μεγάλη εβδομάδα η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου Χειμάρρας έστειλε 170 ειδοποιητήρια σε κατόχους (αυθαίρετων κτισμάτων) που τους ανακοίνωναν πως εντός 10 ημερών θα έπρεπε να εκκενώσουν τα συγκεκριμένα κτίρια διότι θα προέβαιναν σε κατεδάφιση τους.

Την Τρίτη του Πάσχα πράγματι, έκαναν την εμφάνισή τους μηχανήματα της υπηρεσίας «Εθνική Επιθεώρηση Πολεοδομίας και Κατασκευών» (INSPEKTATORI NDËRTIMOR URBANISTIK KOMBËTAR I.N.U.K) καθώς και ένοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων.

Όσο βρισκόταν στην Χειμάρρα η συγκεκριμένη υπηρεσία κατεδάφισε τα κτίσματα των εξής Χειμαρριωτών : Ελευθέριου Κουμή, Ηλία Στραμάρκου, Βασίλη Μπίφσα, Μίλου Γκικουρία, Λουκά Κυρίτση, Γιώργη Κυρίτση, Ανδρέα Κούτουλα, Κυριάκου Δημογιάννη, Σπύρου Μάλου, το μαγαζί των Νίκο Γκόρο και Λουκά Λικόκα και του Μενέλαου Λάμη

Ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία του αλβανικού κράτους ήρθε στην περιοχή για δήθεν αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων, κάνει «επιλογή στόχων» κυρίως εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής, που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν κτίσει με σχετικές εγκρίσεις, σε δικά τους οικόπεδα, ελαφρές κατασκευές για τουριστική χρήση. Προκειμένου μάλιστα να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» των Χειμαρριωτών, κατεδάφισαν και ελάχιστες λυόμενες κατασκευές (περίπτερα, καντίνες κ.λ.π) κάποιων Αλβανών, που δεν είναι γνωστά τα ονόματά τους.

Την Πέμπτη 19-04-2012 με μίσος και βιαιότητα αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν σε μαγαζί Χειμαρριώτη, στελέχους της Ομόνοιας όπου απρόκλητα με την χρήση όπλων βιαιοπράγησαν εναντίων των θαμώνων :

1. Μιχάλη Μπρίγκου

2. Πέτρου Νεράντζη

3. Φιορεντίνου Μπέλη

4. Πέτρου Στραμάρκου


Τα θύματα αυτής της απρόκλητης και βάρβαρης επίθεσης κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ Χειμάρρας και μετά από πολλές κωλυσιεργίες εξετάσθηκαν από ιατροδικαστή ο οποίος επιβεβαίωσε το αληθές της καταγγελίας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταγγείλουμε πως ενώ στους ντόπιους Ελληνικής καταγωγής κατοίκους το αλβανικό κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του, προκλητικά κτίρια με σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και ως προς την ιδιοκτησία και ως προς τους όρους δόμησης έμειναν άθικτα.

Συγκεκριμένα:

α) Στους Δρυμάδες, κτίριο που ανήκει στον Αλβανό μεγαλοκατασκευαστή ARTAN DULAKU.

β) Στο Γιάλι, ο ALBAN XHILLARI έχει αποκλείσει ολόκληρη την παραλία. Ο ίδιος μάλιστα, συνεχίζει να χτίζει ανενόχλητος στο Λογαρά, πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων οικοδομή σε οικόπεδο που δεν του ανήκει και χωρίς καμία οικοδομική άδεια, την ώρα που η ευαίσθητη δημοτική αρχή και η συγκεκριμένη υπηρεσία κατεδαφίζουν και καταστρέφουν τους κόπους και τα όνειρα μίας ζωής των Χειμαρριωτών.

γ) Στη Χειμάρρα, μεγαλοκατασκευαστής και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Shekulli, υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, KOÇO KOKËDHIMA

δ) Το πιο προκλητικό από όλα τα αυθαίρετα είναι στην περιοχή των Δρυμάδων. το ξενοδοχείο και δύο μαγαζιά ιδιοκτησίας του τσάμικης καταγωγής ARTUR BUBEKI ο οποίος φιλοξενεί και καθοδηγεί το συνεργείο κατεδαφίσεων.


Η «Εθνική επιθεώρηση πολεοδομίας και κατασκευών» «INSPEKTATORI NDËRTIMOR URBANISTIK KOMBËTAR I.N.U.K» έχει επικεφαλής τον GAZMENT OSMANI, ο οποίος είναι στέλεχος στο PDIU, (το γνωστό ανθελληνικό κόμμα των Tσάμηδων), και υπαλλήλους, συγγενείς του προέδρου του κόμματος SHPËTIM IDRIZI.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Χειμάρρα, είναι μία επιχείρηση με ξεκάθαρα εθνικά κίνητρα αλλά και ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Όπως πάντα, οι Tσάμηδες συνδυάζουν την απληστία με την μπαμπεσιά. Ως πολίτες της Χειμάρρας είμαστε οι τελευταίοι που θα επικροτήσουμε την αυθαίρετη δόμηση και θα συναινέσουμε στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ξεκάθαρο σε τι στοχεύουν οι συγκεκριμένες ενέργειες.


Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Χειμάρρας :

α) Να εξηγήσει με ποια κριτήρια κατεδαφίστηκαν μόνο οι συγκεκριμένες κατασκευές ενώ είχαν ειδοποιηθεί 170 ιδιοκτήτες;

β) Να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των ιδιοκτητών των κατεδαφισμένων κτισμάτων;

γ) Να δώσει στη δημοσιότητα τους επικεφαλείς του κλιμακίου της υπηρεσίας που ο ίδιος κάλεσε και διέπραξαν αυτό το έγκλημα στην ιδιαίτερή μας πατρίδα;

δ) Να εξηγήσει γιατί κάλεσε την συγκεκριμένη υπηρεσία και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμη η πολεοδομική μελέτη της Χειμάρρας;

στ΄) Να εξηγήσει γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής των κατοικιών που διενήργησε ο Ο.Α.Σ.Ε και για ποιο λόγο σταμάτησε η απογραφή των περιουσιών;

ζ) Να ενημερώσει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η συγκεκαλυμμένη εθνοκάθαρση;

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας να μαζέψει τους κυβερνητικούς του εταίρους του PDIU και να μην γίνει μέτοχος, θέλοντας ή μη, στον ξεριζωμό μας από τις πατρογονικές μας εστίες.

Ζητούμε από την Ελληνική πολιτεία να λάβει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να μην υπερθεματίζει απρόσκοπτα για την ενσωμάτωση της Αλβανίας στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όσο συνεχίζουν οι βάναυσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.»

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος
greece-salonika.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου