Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Όλο λέω να μην ξαναγράψω για λαθρομετανάστες, αλλά...


Δύο αλλοδαποί λαθρομετανάστες  ζώα ηλικίας 48 και 28 χρόνων κάτοικοι γειτονικού χωριού, είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας με θύμα τον 84χρονο που βρέθηκε δεμένος και ημίγυμνος έξω από το σπίτι του στη Μίνθη Ζαχάρως την Τρίτη. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία και οι φονιάδες άρπαξαν ποσό ύψους 1.500- 1.700 ευρώ.

Ακολουθώντας τα στοιχεία και τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου ανακάλυψαν τα ίχνη των δραστών και εντόπισαν τον ένα στο...
 Βραχάτι Κορινθίας, όπου πήγε μετά τη δολοφονία του ηλικιωμένου. Αμέσως μετά, συνέλαβαν τον δεύτερο στο σπίτι του σε κοινότητα κοντά σε αυτή του θύματος.

Ο ένας από τους αλλοδαπούς που κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έχει ομολογήσει το έγκλημα, ενώ ο δεύτερος κρατά πεισματικά κλειστό το στόμα του και η προανάκριση συνεχίζεται ώσπου να ολοκληρωθεί η δικογραφία που σχηματίζεται.

Οι δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν χωρίς να λυπηθούν τον 84χρονο μέσα στο σπίτι του. Παρά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το θύμα τους, τον έδεσαν, τον φίμωσαν τον έβγαλαν έξω πιθανότατα για να τους υποδείξει που είχε κρυμμένα χρήματα.

Έπειτα τον άφησαν στο σημείο που βρέθηκε νεκρός. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το βράδυ (βροχή και κρύο) σε συνδυασμό με τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, του δημιούργησαν τέτοια δυσφορία, που τον οδήγησε σε έμφραγμα.








Σύλληψη 24χρονου για βιασμό ανηλίκου

Συνελήφθη σήμερα στην εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, για βιασμό ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Φλώρινας, με το οποίο κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



Σύλληψη καταζητούμενου Αλβανού κακοποιού

Επικίνδυνος 42χρονος Αλβανός κακοποιός, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο τελωνείο Κακαβιάς, ενώ ετοιμαζόταν να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απόδραση φυλακισμένου, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων, ασέλγεια σε βάρος προσώπων, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, για να αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του στο Βέλγιο.



Οι κάμερες πρόδωσαν τις κλέφτρες ηλικιωμένων

Καρτέρι έξω από τράπεζες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών έστηναν τρεις αλλοδαπές γυναίκες, μια από τις οποίες ανήλικη, για να εντοπίσουν ηλικιωμένες γυναίκες που θα έκαναν αναλήψεις για να ψωνίσουν από τη λαϊκή και τις έκλεβαν όταν χώνονταν μέσα στο πλήθος!

Οι τρεις Βουλγάρες ηλικίας 17, 30 και 31 χρόνων εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό που επικρατούσε στη λαϊκή για να αρπάξουν από τις τσάντες των ανυποψίαστων γυναικών τα χρήματά τους. Όμως, δεν υπολόγισαν τις… κάμερες ασφαλείας των τραπεζών που τις κατέγραψαν αρκετές φορές να καραδοκούν απ’ έξω!

Οι δράστιδες ταυτοποιήθηκαν από τα πλάνα και αναγνωρίστηκαν από δυο ηλικιωμένες τις οποίες έκλεψαν με αυτή τη μέθοδο στις 29 Μαρτίου και τις 6 Απριλίου. Έτσι, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν κάνει και άλλες κλοπές με τον ίδιο τρόπο.



Έφαγε ξύλο επειδή ζήτησε το κλεμμένο ποδήλατό του

Οκτώ εναντίον ενός –και μάλιστα ανήλικου- είναι πολλοί! Ο ανήλικος Πακιστανός που αναζητούσε το κλεμμένο ποδήλατό του στον Βόλο, λίγο έλειψε να το πληρώσει ακόμη και με τη ζωή του όταν το ανακάλυψε στα χέρια ενός επίσης ανήλικου ομοεθνούς του!

Ο 17χρονος πληροφορήθηκε ότι ο κλέφτης ήταν ένας 14χρονος συμπατριώτης του και πήγε στο σπίτι του για να το πάρει πίσω. Εκεί, όμως, βρέθηκε αντιμέτωπος με οκτώ Πακιστανούς που του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές σε όλο του το σώμα, ενώ ένας από αυτούς τον τραυμάτισε στο κεφάλι και την πλάτη με ένα σπασμένο γυάλινο μπουκάλι!

Οι δράστες άρπαξαν από τις τσέπες του αιμόφυρτου νεαρού 25 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όμως, το θύμα κατέφυγε στην Ασφάλεια Βόλου και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν έναν 30χρονο και έναν 17χρονο από αυτούς που του επιτέθηκαν καθώς και τον ανήλικο κλέφτη του ποδηλάτου. Όλοι τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βόλου κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή, ενώ οι υπόλοιποι πέντε Πακιστανοί αναζητούνται.



Συνελήφθη 19χρονος με 2,2 κιλά ηρωίνης

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί ένας 19χρονος Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στις Αχαρνές για κατοχή ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, τον δράστη και το σπίτι που χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα ναρκωτικών, μέσα στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν, 2.200 γρ. ηρωίνης, 720 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα κοκαΐνης.



Αλμπάνια κλέψει-κλέψει

Τρεις… κοκέτες Αλβανίδες είχαν βρει τον τρόπο να βγάζουν τα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας από τα ρούχα των καταστημάτων στον Βόλο, έτσι ώστε να τα κλέβουν χωρίς να χτυπά το σχετικό σήμα όταν έφευγαν «φορτωμένες» με εμπορεύματα!

Δεν υπολόγισαν, όμως, τον… ανθρώπινο παράγοντα! Ένας υπάλληλος που τις είχε υποψιαστεί και τις παρακολουθούσε διακριτικά, ακινητοποίησε τις δύο από αυτές ηλικίας 36 και 21 χρόνων και τις παρέδωσε στους αστυνομικούς που κάλεσαν οι συνάδελφοί του. Μέσα από τα ρούχα τους είχαν… φορέσει διάφορα είδη αξίας 532,95 ευρώ!

Η τρίτη της παρέας, μια ανήλικη 14 χρόνων, παραδόθηκε αργότερα μόνη της στην Ασφάλεια Βόλου και θα οδηγηθεί μαζί με τις άλλες στον εισαγγελέα. Κατά την προανάκριση, οι αλλοδαπές ομολόγησαν ότι λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει και άλλα είδη ένδυσης αλλά και τρόφιμα συνολικής αξίας 190 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ!

 
Ρωσοτσετσένοι έκλεψαν τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου!


Τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, καθώς και ένα Ιερό Ευαγγέλιο και έναν σταυρό, έκλεψαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο νεαροί, με σκοπό κατά τα φαινόμενα να πουλήσουν την πολύτιμη λειψανοθήκη, εντός του οποίου φυλασσόταν το λείψανο και τα άλλα δύο, πιθανώς επίχρυσα ή χρυσά αντικείμενα!


Οι 20χρονοι ρωσοτσετσένοι συνελήφθησαν χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο μεν πρώτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δε δεύτερος σε περιοχή των Σερρών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για «εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες εισήλθαν πριν από λίγες ημέρες στον ναό, αφαίρεσαν τα τρία αντικείμενα (το λείψανο μαζί με τη λειψανοθήκη που το περιείχε, το Ευαγγέλιο και τον σταυρό) και στη συνέχεια τα πούλησαν -πλην του ιερού λειψάνου.

Αυτό, μαζί με το μεταλλικό κούμπωμα της αφαιρεθείσας λειψανοθήκης, βρέθηκαν στην κατοχή του ενός 20χρονου και κατασχέθηκαν.

Όπως δήλωσαν στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αν και η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα τα αντικείμενα δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο οι δύο νεαροί πιθανότατα τα αφαίρεσαν για το υλικό κατασκευής και τον πιθανώς πολύτιμο διάκοσμό τους.

Το Ευαγγέλιο είναι χρυσαφί και διακοσμημένο με σμάλτο μπλε αποχρώσεων, ενώ χρυσαφί χρώμα έχει και ο σταυρός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ζώα δεν κάνουν εγκλήματα. Αυτοί εδώ είναι ανθρωποειδή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σχολιο!

Δημοσίευση σχολίου