Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σωστότατη απόφαση Παπαδήμου ~ Θα περάσει και από το Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα


Και από το ακριτικό Καστελόριζο θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Φλόγα θα περάσει από το ακριτικό νησί στις 11 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, και αφού πρώτα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ, λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί θα είναι συμβολικά ο...
 πρόεδρος της Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας θα συνεχιστεί κανονικά έως τις 17 Μαΐου, όταν θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:

Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή και την 1η ημέρα της διαδρομής της θα κατευθυνθεί προς Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ιλιδα, Κόροιβο, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθο και θα φθάσει στον Πειραιά.
Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Αγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Την 5η ημέρα (14/5) θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Την 7η ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές. (Για τα γλυπτά του Παρθενώνα ούτε λόγος...)

1 σχόλια:

Delta είπε...

ο παπαδημιος ΠΟΥ κολλαει?
εχει δικαιωμα ενας δοτος πρακτωρ των τοκογλυφων να "αποφασιζει" επι θεματων Ελληνισμου?

Δημοσίευση σχολίου