Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Υπέρ των ευρωομολόγων και το ΔΝΤ ~ Η Γερμανία να αφήσει τη σκληρή στάση


Να δεχτεί τα ευρωομόλογα καλεί τη Γερμανία ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Olivier Blanchard, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και η ίδια να κάνει μία κίνηση από τη στιγμή που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υπογράψει τη δημοσιονομική Συνθήκη.

Μιλώντας στους Financial Times Deutschland ο Blanchard δήλωσε πως «όταν δεν υπήρχε δημοσιονομική συνθήκη και μέσα δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι Γερμανοί...
 είχαν καλό λόγο να αρνηθούν να επωμιστούν το βάρος των ανεύθυνων πολιτικών των άλλων χωρών αλλά τώρα έχουμε μια δημοσιονομική Συνθήκη. Οι Γερμανοί πρέπει να αποδεχθούν ότι η ευρωζώνη οδηγείται στο ευρωομόλογο».

Ο Blanchard τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων θεωρώντας ότι έτσι θα επιτραπεί στις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα να δανειστούν πιο εύκολα και πιο φθηνά από τις χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω των εγγυήσεων που θα εξασφαλίσει το χρέος τους από τους εταίρους τους στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή κατά των ευρωομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία θα πληγεί εάν το χρέος της ευρωζώνης μετράται συνολικά.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου