Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Νέοι Φάκελοι ~ 21η Απριλίου 1967 (Βίντεο)


45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ παρουσιάζουν αδημοσίευτα μέχρι σήμερα οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά και μαρτυρίες για το χρονικό και τα γεγονότα της ημέρας που άλλαξε την πορεία της ελληνικής ιστορίας...

 Στον Αλέξη Παπαχελά και την κάμερα της εκπομπής μιλάνε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παττακός, ο Νικόλαος Μακαρέζος, ο Σπύρος Μαρκεζίνης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γιώργος Παπανδρέου.


Οι ιστορικές αυτές μαρτυρίες έρχονται για πρώτη φορά σε αντιπαραβολή με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα της εκδότριας της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ελένης Βλάχου κατά την διάρκεια της σύσκεψης της εφημερίδας για την έκδοση του φύλλου της 21ης Απριλίου.

Στο ξεκίνημα μάλιστα της ηχογράφησης, και πριν καν τυπωθεί το ιστορικό φύλλο της εφημερίδας, η Βλάχου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Φθάσαμε εδώ στην Καθημερινή, όπου κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Βρισκόμαστε σε πλήρη αμηχανία και σε πλήρη έκπληξη για να το πω αμέσως μήπως τυχόν αυτό καμία μέρα αποτελέσει μια πραγματική ζωντανή εικόνα ενός δράματος που δεν μπορεί παρά να καταστρέψει την Ελλάδα».

Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις στιγμές του πρώτου 24ώρου της επταετίας.null

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου