Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Που έφυγαν τα λεφτά; ~ Εν αρχή 717 εκ. μέσω τραπεζών μόνο από Αλβανούς & μόνο σε ένα έτος!


Τα ποσά είναι τεράστια. Μιλάμε πάντα μόνο για Αλβανούς σε ένα μόνο έτος μέσω τραπεζικών λογαριασμών και όχι εμβασμάτων!

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τους τρεις πρώτους μήνες του 2012 εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στις αλβανικές 510 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2011, οι Αλβανοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μετέφεραν στις αλβανικές τράπεζες 717 εκατομμύρια ευρώ:

Επιστροφή στην Αλβανία. Κατ' αυτόν τον τρόπο «μεταφράζεται» για την πλειοψηφία των 600.000 (βάλε 2 εκατομμύρια να είσαι μέσα) και πλέον Αλβανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Αυτή είναι η πρώτη κουβέντα που ξεστομίζουν, όταν τους ρωτά κάποιος πώς βλέπουν το μέλλον, αλλά και για το πνεύμα των σχετικών δημοσιευμάτων στα αλβανικά ΜΜΕ.

Τα στοιχεία είναι επίσης ενδεικτικά των όσων λέγονται και ακούγονται. Φέτος, ταξίδεψαν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην πατρίδα τους περί τους 100.000 Αλβανούς λαθρομετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Είναι ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων ετών, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, αν και η επιστροφή συνδυάστηκε με την επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων με το αλβανικό κράτος.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι τους τρεις πρώτους μήνες εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στις αλβανικές 510 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, οι Αλβανοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μετέφεραν στις αλβανικές τράπεζες 717 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν έχουν προορισμό την καθημερινή κατανάλωση, δηλαδή δεν αφορούν την κλασική μορφή εμβασμάτων, αλλά κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ένα άλλο στοιχείο που επιβεβαιώνει την διεύρυνση της επιστροφής είναι η αύξηση του αριθμού μαθητών στα σχολεία. Πρόκειται για παιδιά λαθρομεταναστών, που γεννήθηκαν και πήγαιναν σε σχολεία στην Ελλάδα.

Στην πόλη των Αγίων Σαράντα, αναφέρει η διεύθυνση Παιδείας του νομού, κατά το σχολικό έτος 2011-12 ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών στα σχολεία της πόλης έφθασε τους 190. Πρόκειται για μαθητές που ακολούθησαν αλβανικά σχολεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Στην πόλη του Αργυροκάστρου, μόνο στο δημόσιο ελληνικό σχολείο, (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο), ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών ανέρχεται περίπου στους 100. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών κυρίως από μεικτούς γάμους. Μέρος αυτών είναι αλβανικής καταγωγής και σε τρίτη μοίρα παιδιά Ελλήνων γονέων της μειονότητας. Τα ίδια σχεδόν νούμερα διαπιστώνονται και στο δημόσιο ελληνικό σχολείο (δημοτικό-γυμνάσιο) της πόλης των Αγίων Σαράντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Και μια μικρή αριθμητική πράξη βάσει των δεδομένων που δίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

717+510 εκατομμύρια μας κάνουνε 1.227.000.000 ευρώ
Υποτίθεται ότι οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι 600.000 άτομα.

1.227.000.000 / 600.000 = 2.045 ευρώ το άτομο.

Άρα κάθε Αλβανός λαθρομετανάστης έστειλε εκτός Ελλάδος 2.045 ευρώ μέσα σε 15 μήνες. Μια οικογένεια δηλαδή 4 ατόμων έβγαλε 8.000 ευρώ.

Αν μη τι άλλο, θα πληρώνονται αδρά για να τους περισσεύουν τόσα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου