Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΡΤ ~ Πάνε τα λεφτάκια μας



Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για το Champions League & τα 10,8 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ...
 Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του δ.σ. Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου.


Η δίωξη αφορά την προσφορά της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League για την περίοδο 2012-2015 και ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος έκρινε ότι η προσφορά συνιστά μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ.

Ο κ. Πεπόνης απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως Παπανδρέου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και έδωσε εντολή για την άσκηση των διώξεων. Όπως αναφέρεται στην παραγγελία, από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις υποστήριξαν ευλόγως -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- συμπεριφορές και δράσεις των υπό δίωξη ιθυνόντων που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης σταθμίζει την «κρίσιμη οικονομική συγκυρία» της τρέχουσας περιόδου με τις προσφορές των υπολοίπων καναλιών αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν. Επισημαίνεται στην παραγγελία του ότι ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ-1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10,8 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως «κραυγαλέα απόκλιση» την οικονομική προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και επισημαίνοντας ότι αυτή “αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης... Η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών αγώνων». Ο κ. Πεπόνης τονίζει ακόμα την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης ως στοιχείο που δείχνει την πλημμελή διαχείριση.

Υπενθυμίζει ότι η ΕΡΤ λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας με έδρα την Αθήνα, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα, ελέγχεται και εποπτεύεται από το κράτος. Τα έσοδα της, όπως λέει είναι από το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει, τις διαφημίσεις και την έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Του Π. Στάθη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου