Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προσοχή! Μη ψηφίσεις Χρυσή Αυγή & Νεοναζί

Ψήφισε...


Παλαιοναζί, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!


Ψήφισε...

ΠΑΣΟΚ
ΝΔ
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ


*Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν επιχειρείται η αγιοποιήση της Χρυσής Αυγής, αλλά ο σατιρισιμός της γελοίας προσπάθειας των Μ.Μ.Ε. να κατασυκοφαντήσουν το συγκεκριμένο κόμμα & να αποδείξουν ότι κινδυνεύει η "Δημοκρατία". Λες κι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δε γνωρίζει το ποιόν του καθενός.

Η Χρυσή Αυγή στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκφράζει την οργή του λαού και την αναζήτηση ενός πραγματικού τιμωρού των κλεφτών και των τρομοκρατών του αριστερίστικου κατεστημένου που ρήμαξε την οικονομία, την Παιδεία και που διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την εγκληματική ανοχή στον εποικισμό της Ελλάδας από λαθρομετανάστες.
Εάν εντείνεται η ροπή προς τα άκρα σήμερα, αυτό δεν γίνεται επειδή τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος, αλλά επειδή προδόθηκε κι εγκαταλείφθηκε αναίσχυντα στη μοίρα του από τις "μετριοπαθείς" πολιτικές δυνάμεις αυτής της χώρας. Η Χρυσή Αυγή φαντάζει ως "τιμωρία δια αντιπροσώπου".

Το ξαναέγραψα πριν λίγες ημέρες με αφορμή την επιτυχία της Λε Πεν στη Γαλλία:

Εάν η Χρυσή Αυγή είχε διαφορετικό "marketing", εάν έλλειπαν οι χαιρετισμοί στον "Ήλιο", οι "μαίανδροι" & εάν υπήρχαν 4-5 τσακάλια να παρουσιάζονται στα ΜΜΕ & να δείχνουν μια πιο μετριοπαθή στάση (όχι φυσικά σαν τον Καρατζαφέρη, που έχασε τα αυγά, τα πασχάλια και τους ψηφοφόρους του), θα χτυπούσε 20άρια τώρα.

Στην Βουλή άλλωστε, τα άκρα με "markeiting" υπάρχουν ήδη: Tο ΚΚΕ που επίσης είναι εναντίον της Δημοκρατίας αλλά και του Συντάγματος, που φτύνει τους νόμους του κράτους, εκπροσωπεί τον σταλινικό φασισμό & δεν ξεκολλά από το 10%.. Έτερος Καππαδόκης το συνοθύλευμα ακραίων αριστεριστών που εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά με το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα καψίματα Ελληνικής Σημαίας από τις συνιστώσες του, ποτέ δεν χαρακτηρίστηκαν φασιστικά.
Τελικά τι είναι πιο φασιστικό: O χαιρετισμός της Ελληνικής Σημαίας μαζί με τον Μαίανδρο ή το κάψιμο αυτής, ενώ χαιρετάς το πεντάκτινο αστέρι;

Η όποια επιτυχία στις δημοσκοπήσεις, είναι συγκυριακή φυσικά, δώρο και των ίδιων των ΜΜΕ που την προβάλλουν συνεχώς (έστω κι αρνητικά). Τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας σχεδόν τον αγνοούνε οι περισσότεροι, ενώ ανήκουν στην ίδια πολυκατοικία με Χ.Α. Επίσης ο αποκλεισμός του λόγου από όλα τα ΜΜΕ, φέρνει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. -Εδώ γίνεται προβολή του ΚΚΕ-ΜΛ με ποσοστά 0,01% και δε δίνεται βήμα στη Χρυσή Αυγή του 5~7%. Εάν παρουσίαζε το σύνολο των ιδεών της, αυτές θα γινόντουσαν αντικείμενο ανάλυσης, ενώ τώρα υπάρχει η εντύπωση ενός αμίληκτου τιμωρού στυλ "Ζορό".

Η κοινωνία ανηζητά μια μη διεφθαρμένη, ορθολογική δεξιά πολιτική, όπου οι νόμοι θα τηρούνται από όλους στο ακέραιο. Εδώ είναι και το στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά. Ωραίες οι εξαγγελίες στα "Ζάππεια", αλλά η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους είναι το ζητούμενο, πόσο μάλλον με πρόσωπα που έχει σιχαθεί ήδη ο κόσμος...

Προσωπικά μου πέρασε από το μυαλό να ρίξω ψήφο στη Χρυσή Αυγή όταν άκουσα και την Φώφη Γεννηματά (Θεέ μου σώσε μας από την πεντικιουρίστρια κόρη του μπαμπά), να μιλά για πλήγμα στη Δημοκρατία, αλλά το ξεπέρασα :).

Τέλος, να μη ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των νεοελλήνων γράφει στα αρχίδια του ιδεολογίες και απλώς συντάσσεται με την εξουσία, προσκολλάται σε αυτήν και προσκομίζει οφέλη. Το αν λέγεται Επανάσταση - Χούντα - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΚΚΕ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ουδόλως την ενδιαφέρει. Είναι η λεγόμενη παρασιτική κομματική πελατοκρατία, γνωστή στις μέρες μας & ως σοσιαλιστικός κρατικοδίαιτος καπιταλισμός.


& Ολίγη ψυχανάλυσις...

Τα άκρα δεν ενισχύονται από τη δήθεν εγγενή "γοητεία" τους.

-Ενισχύονται από τα συμπτώματα μιας βαθειά νοσούσας κοινωνίας που αποκλείουν άλλες, τις συνήθεις επιλογές.
-Ενισχύονται από την απόγνωση, την κοροϊδία, το αίσθημα το αδιεξόδου που έχει καταλάβει πολλούς, πάρα πολλούς πολίτες.
-Ενισχύονται από τη διάχυτη εντύπωση ότι το σύστημα έχει εξαντλήσει τις ανοχές και τις εφεδρείες του, ότι επίκειται κατάρρευση, ότι ο καθείς πρέπει να φροντίσει, όσο μπορεί, τον εαυτό του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο εξουθενωμένος, τρομοκρατημένος, απελπισμένος πολίτης στρέφεται - μάλλον ασυνείδητα, μάλλον ενστικτωδώς - στα άκρα. Είναι όπως ακριβώς όταν βρίσκεσαι, στα καλά καθούμενα, αντιμέτωπος με έναν ορμητικό χείμαρρο. Αν σταθείς στο μέσον, θα σε παρασύρει. Αν καταφέρεις να πιαστείς από καμιά ρίζα που εξέχει στην άκρη του πρανούς, μπορεί να γλυτώσεις.

Η ευθύνη, σε κάθε περίπτωση, βαρύνει τα αστικά κόμματα, όχι τους πολίτες.

-Είναι πολιτική και ηθική ευθύνη.
-Είναι ευθύνη για την αποδυνάμωση όχι μόνο της αξιοπιστίας τους, αλλά του ίδιου του πολιτεύματος.
-Ευθύνη για την απελπισία στην οποία έχουν περιαγάγει τους πολίτες.
-Ευθύνη για την απουσία της λογικής.
-Ευθύνη για τη δειλία, την υποκριτική τους αιδημοσύνη, την αδυναμία τους να επιλύσουν προβλήματα.

Τα άκρα απλώς εισπράττουν τον φόβο και την απογοήτευση. Απλώς συγκρατούν, σαν κυματοθραύστες, μια κοινωνία υπό διάλυση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου