Την πατέντα για το κουλούρι Θεσσαλονίκης επιχειρεί να κατοχυρώσει η Τουρκία, καθώς στις 3 Απριλίου, ο επικεφαλής του συνδέσμου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης, κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο Επιμελητήριο (İSTESOB) για να αναλάβει δράση και να προστατεύσει το εθνικό τους έδεσμα, το κουλούρι.
«Δεν θα επιτρέψουμε στους Έλληνες να μας αρπάξουν και το κουλούρι», δήλωσε ο επικεφαλής του...
İSTESOB στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν τουρκικά φαγητά σαν ελληνικά.
Ο πρόεδρος της βιοτεχνίας σιμιτιού Ζεκί Σαμίρ Εζντεμίρ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να κατοχυρωθεί η «εθνική τουρκική τροφή» γιατί γίνονται παρεξηγήσεις και πρόσθεσε:
«Το σιμίτι είναι το πρόγευμα, το γεύμα και το δείπνο του φτωχού στην Τουρκία, έχει εντυπωσιακά μεγάλη κατανάλωση ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο είτε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του… πεινασμένου».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου