Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ~ Αφρικάνοι απήγαγαν την 14χρονη Ελληνίδα και την κρατούσαν στον Αγ. Παντελεήμονα (Βίντεο)


Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δ.Τ. που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν 12 Αφρικανοί.

Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο:
 Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη "μπήκε" στο facebook από Ιντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.

Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.

Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς.

Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ιντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μηνύματά της. Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν σήμερα την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Α.Δ.Α.

Συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαγάγει με τη θέλησή της και παρακρατούσε 14χρονη ανήλικη.

Βρέθηκε στη γεωγραφική περιοχή που εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνελήφθη 7-09-2011 το πρωί στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κονγκό, ο οποίος είχε απαγάγει με τη θέλησή της 14χρονη ημεδαπή και την παρακρατούσε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Κονγκό, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της εισόδου των αστυνομικών στο χώρο.

Ειδικότερα, μετά την προ 14ημέρου δήλωση εξαφάνισης της 14χρονης ημεδαπής από τους οικείους της, αναζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι εντοπίσθηκε το προφίλ της ανήλικης σε διεθνώς γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατέστησαν γνωστά τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης, από την ψηφιακή ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι η ανήλικη είχε συνδεθεί στο διαδίκτυο από ίντερνετ καφέ της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

Από τις έρευνες στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή εμφάνισης των ηλεκτρονικών ιχνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα που κρατούνταν η ανήλικη. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο διαμέρισμα και των ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε η ανήλικη, ο 30χρονος αλλοδαπός απαγωγέας καθώς και έξι (6) ακόμη ομοεθνείς του, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς είχε απαγάγει με τη θέλησή της την ανήλικη, αποπλανώντας και παρακρατώντας αυτήν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Εξετάζεται ο βαθμός και το είδος συμμετοχής των υπολοίπων αλλοδαπών συλληφθέντων στην υπόθεση.

Στις 08-09-2011 το πρωί, οι επτά (7) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Δίωξη σε αλλοδαπό λαθρομετανάστη για απαγωγή και αποπλάνηση της 14χρονης

Ποινική δίωξη για εκούσια απαγωγή, αποπλάνηση ανηλίκου και απόκρυψη στοιχείων άσκησε ο εισαγγελέας στον 30χρονο Κογκολέζο ο οποίος συνελήφθη χθες από την αστυνομία για την εμπλοκή του στην υπόθεση της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στις 24 Αυγούστου.

Ο 30χρονος, που συνελήφθη μαζί με έξι ακόμα Αφρικανούς μετά την έφοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρισκόταν η ανήλικη, παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε πως η κοπέλα είναι ανήλικη γιατί του είπε, όπως ανέφερε, ότι ήταν 19 ετών, ενώ υποστήριξε ότι τον ακολούθησε με τη θέλησή της.


Σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή ο απαγωγέας

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε την Παρασκευή ο 30χρονος Αφρικανός απαγωγέας της 14χρονης Δ.Τ., αδερφής γνωστού μπασκετμπολίστα του Ηλυσιακού που απήχθη στις 24 Αυγούστου από κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Ο δράστης από το Κογκό που συνελήφθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου