Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ληστής έκανε αίτηση για... ειδικός φρουρός



Ληστείες τραπεζών, πρατηρίων καυσίμων, αλλά και κλοπές σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα διέπραξε συμμορία, το ένα από τα μέλη της οποίας υπέβαλε πριν από είκοσι μέρες τα χαρτιά του για... ειδικός φρουρός στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για...
 έναν 23χρονο με εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται. Οπως εξηγούν αξιωματικοί, ο νεαρός φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να κάνει... στροφή στην καριέρα του και να μπει στην ΕΛΑΣ, λίγο μόλις καιρό μετά την απόλυσή του από το στρατό. Οι δύο συνεργοί του, που επίσης αναζητούνται, δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.



Εξι ληστείες

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η συγκεκριμένη συμμορία είχε διαπράξει συνολικά έξι ληστείες και τρεις κλοπές σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και πρόσφατα, ενώ η λεία της ανέρχεται στο ποσό των 39.275 ευρώ. Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 23χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, που προέρχεται από ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αλιστράτη Σερρών. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί από Σέρρες, Καβάλα και Δράμα κατέστρωσαν ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με αυξημένες περιπολίες έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα, προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την εξάρθρωση της συμμορίας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατέληξαν στον 23χρονο, καθώς αναζητούσαν ένα άτομο που πιθανότατα διέμενε σε περιοχή της Καβάλας και γνώριζε τα «κατατόπια».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η τριμελής συμμορία φέρεται να διέπραξε τέσσερις ληστείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στο Καλαμπάκι Δράμας, στη Μαυροθάλασσα Σερρών και στην Αλιστράτη. Μάλιστα, το τελευταίο υποκατάστημα βρέθηκε στο στόχαστρό τους δύο φορές. Επίσης, φέρεται να λήστεψαν δύο φορές και το ίδιο πρατήριο καυσίμων στον κόμβο Μουσθένης - Ελευθερούπολης Καβάλας. Σύμφωνα, επίσης, με την ΕΛΑΣ οι ίδιοι δράστες έκλεψαν φορτηγό από εργοτάξιο του δημοτικού διαμερίσματος Καλαμπακίου Δράμας, ακόμη αφαίρεσαν ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο από την περιοχή Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας, καθώς και ένα αγροτικό φορτηγό από τη Νέα Πέραμο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου